هل
تحریریه تولینک

هل میوه خشک شده گیاهی در منطقه استوایی است که به دلیل رایحه قوی و خوشایندش به عنوان ادویه مورد استفاده قرارمی‌گیرد. هل بومی هند است و هم چنین اهالی هند و پاکستان بیشترین مصرف کننده هل هستند؛ البته 8 درصد هل مورد استفاده در دنیا در هند تولید می‌شود. جالب اینجاست که هل بعد از زعفران و وانیل، سومین ادویه گران قیمت دنیاست.

خواص هل

براساس یافته‌های سازمان استاندارد مواد غذایی امریکا، 100 گرم هل ،  300 کیلوکالری انرژی دارد و حاوی 68 گرم گربوهیدرات، 11 گرم پرتئین، 28 گرم فیبر غذایی است و هیچ کلسترولی ندارد. دارچین هم‌چنین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین و ومداد مغذی مانند نیاسین، ریبوفلاوین، تایمین، ویتامین آ، ویتامین سی، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیوم، فسفر و زینک است.

فواید هل

هل و سرطان: سرطان روده بزرگ، یکی ازمهم‌ترین عوامل مرگ ومیر در سراسر دنیاست که رشد نرخ آن باعث شده محققان به دنبال روش‌هایی برای مقابله با این بیماری باشند. نتایج این تحقیقات نشان داده هل می‌تواند تا 48 درصد  پیشرفت سرطان روده بزرگ را محدود کند.

هل و دستگاه گردش خون: تحقیقات نشان داده هل می‌تواند ضربان قلب را کنترل و گردش خون را بهبود بدهد.

هل و کلسترول: رابطه مستقیمی بین میزان مصرف هل و چربی موجود در خون وجود دارد. هل باعث ترشح آنزیم آنتی اکسیدان می‌شود که روی میزان کلسترول تاثیر می‌گذارد و نقش موثری در تنظیم آن دارد.

هل و افسردگی: هل از طب سنتی تا امروز به عنوان ضدسرطان شناخته می‌شود. هل روغنی دارد که یکی از اصلی‌ترین محصولات در عطر درمانی است. این روغن نه تنها برای درمان افسردگی بلکه برای بیماری‌های معده هم پیشنهاد می‌شود.

هل و بیماری‌های معده و روده: هل در طب سنتی چینی به عنوان دارویی برای بیماری‌های معده و روده توصیه می‌شده است. این تاثیر در تحقیقات جدید هم به اثبات رسیده است.

هل و عفونت: تحقیقات نشان داده هل خاصیت آنتی باکتریال دارد؛ می‌تواند از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند و به مقابله با مسمومیت غذایی بپردازد.

هل و اسپاسم عضلانی: اسپاسم عضلانی بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود؛ یک فشردگی ناگهانی در عضلات باعث اسپاسم و درد ناگهانی در عضله می‌شود. هل می‌تواند میزان اسپاسم عضلانی را کم کند.

هل و سلامت دندان: برای قرن‌ها از هل به عنوان داروی دردهای دندان استفاده می‌شده است. بعد از اختراع آنتی بیوتیک، متخصصان متوجه شدند که آنتی بیوتیک علاوه بر باکتری‌های مضر، باکتری‌های مفید و مورد نیاز بدن را از بین می‌برد اما استفاده از ادویه‌های حاوی آنتی باکتریال  مثل هل می‌تواند این مشکل را حل کند چون آسیبی به با کتری‌های مفید نمی‌زند.

هل و آسم: هل هم‌چنین می‌تواند برای بهبود آسم و سایر بیماری‌های تنفسی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

مصارف هل

هل انواع مختلفی دارد؛ هل سفید، هل سیاه و هل سبز که هل سبز عطر تندتری دارد و مصرف آن هم در ایران رایج تر است. در کشور ما هل بیشتر در شیرینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طب سنتی ایران، هل طبیعتی گرم و خشک دارد و به عنوان دارو در درمان بیماری‌هایی چون سرفه، سرماخوردگی، تهوع و... تجویز می‌شده است. مصرف دیگر هل در ساخت عطر است.

 

مقاله های مرتبط

متن دیدگاه

دیدگاه ها