آناناس
تحریریه تولینک

آناناس میوه گیاهی گرمسیری، علفی و چند ساله است که جنوب برزیل و پاراگوئه  سرزمین‌های مادری آن به حساب می‌آیند.

خواص

 میوه آناناس سرشار از املاح و مواد معدنی مانند  کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم، سدیم، منگنز است و هم‌چنین  مقادیر قابل توجهی از ویتامین A، B1، B2  دارد.

فواید

آناناس و سرطان: ویتامین c موجود در آناناس در جوان ماندن سلول‌ها تاثیر دارد. علاوه بر این میوه آناناس حاوی بتاکارتن فروانی است که مصرف آن باعث جلوگیری از ابتلاء به سرطان پروستات و کلون می‌شود. فیبر موجود در آناناس نیز با تاثیری که بر روی دستگاه گوارش دارد باعث کاهش ابتلاء به سرطان روده کوچک و بزرگ می‌ شود. بروملین موجود در آناناس به بدن کمک می‌کند تا تمام‌قد در برابر سلول‌های سرطانی بایستد. نتایج بررسی‌های محققان آمریکایی نشان می‌دهد این ترکیب گیاهی به بدن کمک می‌کند تا با شناسایی سلول‌های سرطانی با آن‌ها مقابله کند. در واقع آنزیم بروملین به سیستم ایمنی بدن قدرت کافی برای مقابله با سرطان را می‌بخشد. میوه آناناس منبع خوبی از فلورید است که اثر کاهندگی بر رشد سلول‌های سرطانی دارد؛ بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به سرطان بسیار مفید به نظر می‌رسد .

 آناناس و دیابت : هر عدد آناناس حاوی 13 گرم فیبر است که هرچه میزان فیبر دریافتی افزایش یابد به همان نسبت میزان نوسان قند خون در افراد مبتلا به دیابت کاهش می‌یابد؛ همچنین فیبر موجود در آناناس  باعث پر شدن حجم معده و ایجاد احساس سیری می‌شود.

 آناناس و مبارزه با ناباروری: این میوه به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و دو عنصر روی و مس، علاوه بر تاثیر منفی بر روی رادیکال آزاد، مانع از کاهش باروری شده و بنابراین بهتراست، مردان روزانه چند حلقه آناناس تازه مصرف کنند .

 آناناس و پوست: یکی از راهکارهای کنترل آسیب‌های پوستی ناشی از اشعه آفتاب، آلودگی هوا، رسوب آلاینده‌ها بر روی پوست، مصرف آناناس است چون منبع خوب ویتامین C  محسوب می‌شود؛ همچنین خوردن روزانه دو حلقه متوسط آناناس تازه برای افراد سالم روند پیری سلول‌های بدن را به تعویق می اندازد.

موارد استفاده

 آب و میوهٔ گوشت این میوه را به مقدار زیاد کنسرو می‌کنند؛ همچنین در جزایر فیلیپین از برگ‌های خاردار آن رشته‌هایی به دست می‌آید که با آن پارچه می‌بافند.

تاریخچه

این گیاه بومی ناحیه گرمسیری قاره‌ آمریکاست. میوه‌های آناناس توسط سرخپوستان اهلی شده و بسیار قبل از  ورود اروپاییان به قاره امریکا، سرخپوستان در مهاجرت‌های خود به شمال، این میوه را به مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال رشته کوه‌های آند برده بودند. سرخپوستان کارائیب در ورودی خانه‌های خود آناناس را به عنوان نماد دوستی و مهمان نوازی قرار می دادند. این گیاه در کاستاریکا، گواتمالا، هندوراس و ترینیداد بومی شده است.

 در سال 1557 میلادی برای اولین بار یک روحانی برزیلی نام آناناس (ananas) را استفاده کرد، او این نام را از نام nana که سرخپوستان به کار می بردند برگرفت. نام انگلیسی این میوه (pineapple) از مقایسه آن با میوه مخروطی شکل درخت کاج (pine) بدست آمده است.

پس از کشف آناناس، به سرعت در دنیا طرفداران زیادی پیدا کرد. در اوایل قرن شانزدهم، اسپانیایی‌ها آناناس را به فیلیپین و احتمالا به‌هاوایی و گوام معرفی کردند. این میوه در سال 1650 میلادی به اروپا وارد شد. اولین مقیاس قابل ملاحظه از کشت آن در اوآهو (Oahu) بود که در سال 1885 میلادی و به مساحت 2 هکتار انجام گرفت.

 

مقاله های مرتبط

متن دیدگاه

دیدگاه ها