خربزه
تحریریه تولینک

خربزه میوه‌ای بوته‌ای است که به دلیل آب دار بودن در روزهای گرم سال خورده ‌می‌شود. تخم خربزه که اثر درمانی دارد، یک ضد کرم روده به شمار می‌رود اما نباید زیاد مصرف شود. اولین کشوری که در قرون اخیر اقدام به کشت خربزه کرده، کشور فرانسه در حدود ۳۰۰ سال پیش بود.

خواص

خربزه سرشار از ویتامین‌هایA ،D وC و سلولز است. تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است.

فواید

خربزه و پتاسیم:.خربزه به دلیل دارا بودن پتاسیم بسیار ادرارآور است و به همین دلیل برای بیماری‌های سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ همچنین میزان پتاسیم موجود در خربزه نقش به سزایی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی دارد.

خربزه و پوست: گوشت خربزه یک ماده ضد ورم به شمار می‌‌رود و به شکل ضماد برای سوختگی‌های سطحی پوست بدن قابل استفاده است. برای درمان کک و مک و لک‌های صورت نیز گوشت خربزه را له کنید و روی صورت بمالید. وجود 37 میلی گرم ویتامین c در هر یکصد گرم میوه خربزه، در شادابی پوست و روشن شدن رنگ پوست موثر است.

خربزه و یبوست: خربزه سرشار از ویتامین‌های A و C و سلولز است؛ همچنین این میوه برای درمان یبوست بسیار مفید است.

نکات

  • علامت خربزه خوب آن است که سنگین و نسبتا سفت باشد و قسمت انتهای آن را که فشار دهید کمی فرو رود.
  • در ایران خربزه به عنوان دسر و بعد از غذا خورده می‌شود اما بهتر است به صورت میان وعده خورده شود.
  • خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک است.
  • مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم روده را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.
  • پودر پوست خربزه، در آشپزی گوشت را زودپز ‌می‌کند.

 

موارد منع مصرف

  • خربزه قند بالایی دارد وبه همین دلیل چاق کننده است و به افراد با اضافه وزن توصیه نمی‌شود.
  • برای پیشگیری از بیماری‌های روده‌ای توصیه ‌می‌شود هندوانه، خربزه و طالبی را قبل از چاقو زدن با مواد شوینده تمیز کنید.
  • هر یکصد گرم خربزه، ۸ گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروکتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود.
  • این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ شکم ، درد ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ‌ﺷﻮد.

 

تاریخچه

قدمت  خربزه به هزاران هزار سال پیش باز می‌گردد و در حقیقت یک میوه بومی آسیایی است. رومی‌های قدیم و یونانی‌ها همان اندازه که ما حالا به این میوه علاقه داریم، آن را دوست داشته‌اند.

 

مقاله های مرتبط

متن دیدگاه

دیدگاه ها