جو
تحریریه تولینک

بقراط، پدر علم پزشکی غرب، از جو برای درمان بیماری های حاد استفاده  و ابو علی سینا نیز جو را به عنوان ماده کاهش دهنده چربی خون و درمان نقرس معرفی کرده است. جو یکی از غلاتی بوده که میزان کروم آن حداقل ۴۰ برابر بیشتر از گندم است.

خواص و فواید جو

جو و یبوست: بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.

جو  و سوهاضمه: جوشانده جو داروي خوبي براي مبتلايان به تب، كم خوني و سوء هاضمه است.

جو و دیابت: جو سرشار از ماده معدنی منیزیم است که کمبود آن، باعث افزایش مقاومت سلول‌های بدن  به انسولین شده و به بالا رفتن قند خون و در نتیجه دیابت منجر می‌شود.

جو و گلو درد: شیره جو که آن را کشک الشعیر می گویند، از ماءالشعیر غلیظ تر است و برای اسهال صفراوی و مزاج‌های گرم مفید است.

جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه مي‌شود:

  • جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده.
  • جو پوست كنده كه پوست آن برداشته شده باشد.
  • جو سفيد كه پوست وسبوس آن گرفته شده است.

جو سفید کرده که اغلب در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود، آثار شفابخش کمتری به خصوص در رفع یبوست دارد.

تاریخچه

بسیاری از محققین، خاستگاه جو را کوه‌های زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی(ترکیه آسیایی) و فلسطین می‌دانند. در ایران باستان، دادوستد بیش‌تر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود؛ به طوری که می‌توان گفت جو نخستین بار در ایران کشت شد.

مقاله های مرتبط

متن دیدگاه

دیدگاه ها