جعفری
تحریریه تولینک

جعفری گیاهی دو ساله است که به صورت وحشی، در اكثر نواحی جنوب شرقی اروپا، شمال افریقا، آسیا و ایران می روید. جعفری، به طور عمومی به عنوان چاشنی یا دورچین غذا شناخته می‌شود ولی این سبزی سرشار از مواد مغذی است که برای سلامتی مفید هستند. مصرف جعفری به دلیل دارا بودن آهن گیاهی در غذای روزانه افراد کم خون یا بچه‌هایی که روند رشد ضعیفی دارند توصیه می‌شود.

خواص 

مواد معدنی موجود در جعفری ویتامینA، K، C، E، B6، B12، نیاسین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و مس هستند؛ همچنین برگ جعفری کربوهیدرات، چربی و پروتئین دارد.

فواید 

جعفری و خاصیت ضدالتهابی: یک قاشق سوپ‌خوری از برگ جعفری خرد شده یا یک قاشق مرباخوری از ریشه یا نوک قاشق چایخوری از تخم جعفری را در نیم لیتر آب جوشانده و به عنوان داروی ادرارآور  برای درمان ورم عمومی، التهاب کلیه و مثانه مصرف کنید.

جعفری و ترش کردن معده: یک قاشق غذاخوری جعفری را در 25 میلی‌لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بجوشد؛ محلول را صاف کرده و بعد از غذا بنوشید.

جعفری و پوست: اگر رنگ پوست‌تان کدر شده است به سراغ جعفری بروید. لوسیون تهیه‌شده از جعفری کثیفی پوست را از بین می‌برد و رنگ چهره را باز می کند؛ همچنین به دلیل خاصیت ضدالتهابی جعفری، این گیاه برای پوست‌های خشک و حساس بسیار مناسب است. برای تهیه لوسیون جعفری یک دسته جعفری را به مدت 15 دقیقه در یک فنجان آب بجوشانید. محلول را صاف و در یخچال نگهداری و هر روز صبح و شب از این لوسیون طبیعی استفاده کنید. این ماده را به مدت 5 تا 6 روز در ظرف شیشه‌ای در بسته و در یخچال نگهداری کنید.

جعفری و رژیم لاغری: یک دسته جعفری را با کمی آب لیمو و یک لیوان آب مخلوط کنید. جعفری‌ها را ریز ریز خرد کنید و با اضافه کردن آب لیمو و سپس آب، این معجون را با معده خالی، در 5 روز بنوشید. یک استراحت 10 روزه به بدنتان بدهید و برنامه را دوباره از سر بگیرید. این نوشیدنی برای سوزاندن کالری مفید است و می‌توانید با استفاده از آن  درکمتر از پنج روز، سه کیلوگرم  کاهش وزن  داشته باشید.

 

موارد منع مصرف جعفری

  •  از مصرف زیاد جعفری در دوران بارداری و شیردهی اجتناب کنید.
  • در بعضی افراد جعفری پوست را نسبت به نور خورشید حساس می کند و سبب خارش و جوش زدن ‌می‌شود.

 

قدمت تاریخی

گیاه جعفری ابتدا در کرانه‌های دریای مدیترانه مانند ایتالیا، الجزایر و تونس یافت شد و بیش از ۲۰۰۰ سال است که توسط بشر در نواحی دیگر کشت ‌می‌شود. جعفری در بین یونیان از محبوبیت خاصی برخوردار است، به طوری‌که در مراسم مختلف از آن استفاده می‌کنند؛ همچنین جعفری میان مردم رومانی مصارف دارویی و خوراکی دارد و در غذاهای مدیترانه‌ای و اروپایی از برگ و ریشه آن استفاده ‌می‌شود.

مقاله های مرتبط

متن دیدگاه

دیدگاه ها